Як правильно вибрати панель і як підключити сонячну панель?

ОБЛАДНАННЯ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ АЛЬТЕРНАТИВНИХ ДЖЕРЕЛ ЕНЕРГІЇ. ПРОДАЖ, ВСТАНОВЛЕННЯ ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ.
Як правильно вибрати панель і як підключити сонячну панель?

 Зараз дуже популярно використовувати замінники стандартної електрики. Це пов'язано з деякими фактами. Такі нововведення сприяють економії сімейного бюджету, у зв'язку з тим, що вам не потрібно робити щомісячний платіж, вам потрібно тільки інвестувати один раз на покупку батареї і насолоджуватися довговічним ефектом. А по-друге, цей вид електроенергії є абсолютно безпечним для навколишнього середовища, це має значення в умовах нинішньої екології. Багато хто стурбований своїм великим обсягом, тому вони задаються питанням, як підключити сонячні панелі. Розберемо все в деталях та в порядку.

Як правильно вибрати панель і як підключити сонячні панелі?

Найчастіше на сучасному ринку можна зустріти два види сонячних панелей. Це монокристалічні та недорогі полікристалічні. Ціна на них нижча від того, що монокристалічні характеризуються підвищеною конверсією сонячної енергії до звичної нам електроенергії. Вони проходять більш складний процес у виготовленні і для них застосовують більш дорогі матеріали, від цього і висока ціна.

Крім того, дуже важливим аспектом при виборі, стає виробник. Основна частина батарей, які продаються на наших ринках були виготовлені в Китаї, також зустрічаються як вітчизняних, так і західних виробників. Звичайно, китайські моделі коштують набагато дешевше, але від цього не завжди страждає їх якість, серед них можливо знайти моделі з досить непоганою якістю збірки.

Слід зазначити, що перед покупкою важливо правильно розрахувати потужність акумуляторної батареї, яка необхідна для приміщення, і якому потрібно забезпечити енергопостачання. Знаючи цей параметр буде легко визначити, скільки панелей потрібно буде купити.

Принцип підключення сонячної панелі

Спочатку потрібно визначитися з місцем, де буде знаходитись панель. Дах заміського будинку, балкон або ділянка недалеко від будинку, все це може служити місцем, придатному для монтажу. Головне не це, а кут нахилу по відношенню до лінії горизонту і правильна орієнтація.

Та частина панелі, яка буде поглинати сонце має бути розташована на південь. Необхідною умовою для правильної роботи батарей, буде їх максимально довге перебування на сонці під кутом 90 градусів. Тому необхідно вибрати найбільш підходящий кут нахилу панелі для місцевості проживання. Також врахуйте пору року, в який буде максимально багато сонця. Для кожного окремо взятого регіону варто по різному визначати нахил. Для того, щоб максимізувати видачу панелі, необхідно приблизно два рази на рік змінювати градус кута, завдяки чому можливо досягти максимальної віддачи.

Якщо правильно і послідовно підключити кожну панель, то весь ряд буде знаходитись на одному рівні.

Якщо панелі розташовані не на даху будинку, а, наприклад, на прибудинковій території, то необхідно підняти їх від землі на метр. Це необхідно для зими, коли випадає багато снігу. Панель не повинна з ним торкатися.

Необхідно залишити невелику відстань між поверхнею, на якій буде розташована панель і самої батареї, для достатньої вентиляції. Якщо цього не зробити, то надлишку тепла, нікуди буде йти, що, з часом, призведе до псування панелі.

Популярні: Сонячні панелі | Сонячні батареї 

 

автор: ГЕКСАГОН-ЕНЕРГІЯ
Відгуки по статті :
средній рейтинг: 4  відгуків: 1
Написати відгук
    • 4
    • 05.04.2020
    • Гість
    Правильний вибір сонячної панелі