Правильний вибір якісного інвертора

ОБЛАДНАННЯ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ АЛЬТЕРНАТИВНИХ ДЖЕРЕЛ ЕНЕРГІЇ. ПРОДАЖ, ВСТАНОВЛЕННЯ ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ.
Правильний вибір якісного інвертора

 Дуже важливо для сонячної електростанції вибрати якісний і підходящий за основними параметрами інверторЦе корисне обладнання, до вибору якого необхідно підходити як можна більш відповідально. Окрім вартості є багато інших важливих показників.

Основні параметри при виборі інвертора

Серед них варто відзначити вихідну напругу. Вона повинна належним чином відповідати потужності устаткування. Якщо вибрати високу напругу цього типу, можна зменшити розмір вхідних струмів. Це позитивно впливає на функціонування. Наприклад, при потужності не більше 600 Вт необхідно вибрати напругу в 12 В. Якщо показники потужності вищі, то потрібно вибрати напругу, яка удвічі перевершує первинні параметри.

Номінальна потужність теж дуже важлива. Слід враховувати багато деталей і нюансів, серед яких пускові струми. Цей показник помножується на напругу, та дозволяє отримати розмір пускової потужності. Вона повинна бути нижче пікової. Її показник повинен бути зазначений виробником у відповідній документації.

Форма вихідної напруги може бути різною. Експерти рекомендують купити інвертор з синусоїдальною формою, оскільки в іншому випадку індуктивні навантаження не працюватимуть. Одним з найпоширеніших ознак якісного обладнання є його маса. Якщо модель неякісна і дешева, там можуть використовувати не найкращі матеріали. Коли пристрій занадто легкий, варто подумати про доцільність його придбання. Високоякісні моделі використовують вихідні трансформатори, які важать багато. Можливо дати грубу оцінку ваги. Для цього на сто ват номінальної потужності припадає близько одного кілограму маси. Тому, якщо при ємності, наприклад, в 500 Вт, пристрій важить тільки пару кілограм, то необхідно задуматись.

Деякі моделі можуть додатково оснащені спеціальними вентиляторами примусового охолодження. Перш ніж вибрати, ви повинні запитати, як він працює. Деякі з них можуть бути дуже галасливі. Високоякісний пристрій повинен мати максимально високий рівень захисту. Наприклад, важливо захиститись від перегріву, коротких замикань, перевантажень, низьких і високих напруг акумуляторів. Правильний вибір інвертора в обов’язковому порядку повинен враховувати ці нюанси, тому що при наявності відповідного захисту попереджається поломка приладу.

Виходячи з розміру ККД можливо зрозуміти, скільки енергії буде витрачено даремно. Сучасні моделі можуть мати дуже високий ККД. Якщо це менше, ніж 90%, то краще відмовитися від покупки, тому що це неприйнятно для сонячних електростанцій.

Вибір правильного місця для придбання

Крім підбору базових технічних характеристик слід звернути увагу на вибір місця розташування. Не варто купувати інвертори за рекламними оголошеннями, на ринках та інших сумнівних місцях. Це може призвести до пустої трати коштів. У нас в інтернет-магазині гарантовано краща якість кожного окремого інвертора незалежно від його продуктивності. Тому для будь-яких потреб можливо підібрати ідеальну модель. Дуже легко проконсультуватися з фахівцями для спрощення завдання.

автор: ГЕКСАГОН-ЕНЕРГІЯ
Відгуки по статті :
средній рейтинг: 5  відгуків: 1
Написати відгук
    • 5
    • 05.04.2020
    • Гість
    Вибір сонячного інвертора