Як сонячні батареї працюють взимку

ОБЛАДНАННЯ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ АЛЬТЕРНАТИВНИХ ДЖЕРЕЛ ЕНЕРГІЇ. ПРОДАЖ, ВСТАНОВЛЕННЯ ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ.
Як сонячні батареї працюють взимку

 Якщо ви вирішили купити сонячні батареї, спочатку слід дізнатися про всі нюанси їх використання, один з яких - експлуатація батарей в зимовий період. Існує два види батарей - монокристалічна і полікристалічна. Перші мають більш високу потужність, вони рекомендуються для установки в південних районах. Полікристалічні батареї поступаються в потужності, дають менше електрики, але на відміну від монокристалу, добре генерують струм в похмурі дні.

Зимові місяці в багатьох регіонах стають проблемою для генерації енергії панелями, так як їх продуктивність зменшується. Що відбувається і як створити умови для ефективної і безперебійної роботи панелей?

Мало світла

Хмарна погода і короткий світловий день зменшують продуктивність цього енергетичного генератора. Згідно зі статистичними даними, скорочення світлового дня призводить до зниження ефективності батарей в півтора-два рази.

Для підвищення продуктивності рекомендується міняти нахил сонячних батарей. Від осені до весни, сонце рухається під іншим кутом по відношенню до землі, і тому необхідно пристосуватися до цього явища. Рекомендується встановлювати панелі таким чином, щоб вони максимально могли спіймати сонячне світло. Оптимальним розташуванням панелей в зимовий період вважається значення, рівне широті району плюс 10-15 градусів. Якщо ви вирішили купити сонячні батареї, то важливо проконсультуватися з компетентними фахівцями. Вони підберуть відповідний вид батареї і допоможуть знайти правильне місце для установки.

Снігопад

Ще одна проблема з експлуатації панелей в цей період року - це снігопад. Після сильної заметілі на поверхні може залишатися велика кількість снігу, що призведе до труднощів з генерацією енергії. Взимку, особливо якщо регіон славиться заметілями і сніжним хуртовинами, власники батарей повинні постійно очищати їх від снігу. Які способи вирішення цих труднощів?

Панелі можливо розмістити вертикально. Це максимально врятує їх від. Допоможе також установка сонячних батарей в продуваємому  місці. Метод неефективний, так як вітер може працювати проти вас - випавши сніг може просто заледеніти під постійним тиском зимового холодного повітря. А це ускладнить ручне очищення панелей від заметів.

Сонячні батареї рекомендується встановлювати так, щоб мати доступ до них у потрібний час. Доцільно розташувати їх так, щоб ви могли легко дістатися до них руками, щоб очистити сніг або зробити необхідний ремонт. У деяких випадках ручне прибирання снігу не вимагається. Якщо після снігопаду на наступний день буде тепла погода, то нагріті панелі самі по собі будуть розтоплювати на них снігові замети.

Слід зазначити, що сніг в деяких випадках допомагає роботі батарей. Як ви знаєте, він має світло-відбивну здібність, а так як батареї реагують не тільки на прямі промені сонця, а й на розсіяне світло, то замети навколо них будуть тільки поліпшувати роботу системи. Крім того, прилипання снігу має ще один плюс - він охолоджує поверхню панелів. Влітку, наприклад, через високу температуру повітря вони можуть перегрітися.

При виборі панелей важливо купити сонячні батареї з можливістю їх використання як влітку, так і взимку. Перед установкою необхідно як слід враховувати всі нюанси їх розташування і нахилу по відношенню до сонця. Від вибору місця і розташування панелей значною мірою залежить їх продуктивність.

Популярні: Сонячні батареї

автор: ГЕКСАГОН-ЕНЕРГІЯ
Відгуки по статті :
средній рейтинг: 5  відгуків: 1
Написати відгук
    • 5
    • 05.04.2020
    • Гість
    Недоліки роботи сонячних батарей в зимовий період