Основні правила установки сонячних батарей

ОБЛАДНАННЯ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ АЛЬТЕРНАТИВНИХ ДЖЕРЕЛ ЕНЕРГІЇ. ПРОДАЖ, ВСТАНОВЛЕННЯ ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ.
Основні правила установки сонячних батарей

 Сонячні батареї являються альтернативним, додатковим джерелом енергії. Їх використання дозволяє знизити енергетичну залежність від центральної електричної мережі і заощадити на оплаті електроенергії.

Сонячні батареї слугують для використання найбільш екологічно чистого джерела енергії. З їхньою допомогою теплова енергія сонця перетворюється в електричну. Сучасні технології не дозволяють повною мірою використовувати їх ККД, але вони добре служать в якості альтернативних, додаткових джерел енергії.

Основні принципи монтажу сонячних панелей

Установку сонячних батарей можна зробити самостійно, не звертаючись за допомогою до монтажних організацій. Потрібно тільки слідувати рекомендаціям фахівців. Батареї повинні бути розміщені на сонячній стороні і не закриватись високими деревами і будівлями. Кріплення батарей повинно забезпечувати можливість зміни їх положення і витримувати сильні пориви вітру.

Монтаж панелей можна розпочати відразу ж після придбання, тому що в комплект включається все необхідне обладнання. На початковому етапі збирають каркас за допомогою болтів з діаметром 6 і 8 мм. Після цього каркас закріплюється на даху з використанням металевих квадратів. Вони створюють жорстку конструкцію і дозволяють закріпити панелі під потрібним кутом.

Після цього відбувається безпосереднє встановлення сонячних батарей, які закріплюють до каркаса за допомогою спеціальних шпильок. При монтажі батарей, поверхня каркаса повинна постійно контролюватися. Вона повинна залишатися плоскою, без спотворень - це попередить руйнування панелей.

Рекомендації по монтажу сонячних батарей

Щоб мати можливість використовувати енергію, що генерується сонячними батареями, необхідно додатково встановити інвертор. Існує три типи його підключення до мережі -автономне, резервне і з можливістю реалізації надлишків енергії.

Автономний тип рекомендується використовувати в населених пунктах без центральних мереж електропостачання. Для повноцінного функціонування цієї схеми необхідно встановити додатково потужні накопичувальні елементи.  сонячна батареяРезервний тип використовується як додаткове джерело енергії. Це дозволить скоротити споживання від централізованої мережі, і відповідно, витрати на оплату електроенергії.

Третій варіант дозволяє продавати електроенергію, яка генерується сонячними батареями.

Кращим буде встановлення сонячних батарей на покрівлю з світлим покриттям. Воно здатне відбивати промені сонця, створюючи розсіяний світ, найбільш сприйнятливий панелями.

Встановлювати сонячні панелі необхідно на найбільш освітленій поверхні. Ідеальним місцем є південна сторона будівлі. При цьому на місце встановлення не повинно затінятися сусідніми будівлями, деревами та іншими конструкціями. Тому що це знижує продуктивність батарей. Продуктивність також знижується через пил і бруд. Тому для підтримання повноцінного робочого стану необхідно періодично очищати поверхню панелей.

Популярні: Сонячні панелі | Сонячні батареї

 

 

автор: ГЕКСАГОН-ЕНЕРГІЯ
Відгуки по статті :
средній рейтинг: 5  відгуків: 6
Написати відгук
    • 5
    • 19.10.2023
    • Хвася
    Доброго времени суток, подскажите панель можно установить в многоквартирном доме в лоджии на не солнечной стороне, и сколько она сможет в таких условиях выдавать ватт? Благодарю.
    • 5
    • 13.07.2023
    • Світлана
    Яка \"законна\" відстань від сонячної батареї до межі сусіда. Словосполучення \"здоровий глузд\", \"добросусідські відносини\"це дуже добре, але ж існує закон чи не так?
    • 5
    • 12.08.2021
    • Мекетюк
    Скажіть будь ласка скільки метрів потрібно відступити від межі сусідів. ГЕКСАГОН-ЕНЕРГІЯ: Добрий день. Застосована Вами форма для запитання на сайті, без будь яких Ваших контактних даних ускладнює надання відповіді. Відносно Вашого запитання, відступ від межі сусідів залежить від багатьох будівельних обмежень, "здорового глузду", а також від ваших добропорядних відносин з сусідами. Всі відповіді Ви можете знайти в ДБН Б.2.2-12:2019 "Планування та забудова територій", ДСТУ 8635:2016 "Площадки для фотоелктричних станцій приєднання станцій до електроенергетичної системи" та суміжних нормативних документів України. Відступ залежить від багатьох обмежуючих факторів, в тому числі протипожежних вимог.
    • 5
    • 30.06.2020
    • Гість
    Доброго дня ,підкажіть яка відстань повинна бути від паркана при встановленні сусідом сонячних батарей
    • 5
    • 04.04.2020
    • Гість
    Вибір кращого місця для монтажу сонячних батарей
    • 5
    • 01.04.2020
    • Гость
    Все основные правила устанановки солнечных батарей для определенния лучшего места установки и условий эксплуатации.