Термін придатності сонячних батарей

ОБЛАДНАННЯ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ АЛЬТЕРНАТИВНИХ ДЖЕРЕЛ ЕНЕРГІЇ. ПРОДАЖ, ВСТАНОВЛЕННЯ ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ.
Термін придатності сонячних батарей

 Купуючи будь-який товар, ми завжди дивимося на термін придатності. Робота будь-якого пристрою обмежена. Якщо термін служби сонячних батарей відповідає нашим очікуванням, ми можемо собі уявити їх якість. Тоді ми вирішуємо купити або відмовитися від покупки. Оскільки вартість панелей досить велика, то такий критерій, наприклад, довговічність, і, отже, окупність, відіграє вирішальну роль.

Коли панелі вийдуть з ладу

Важливо, що термін служби сонячних батарей залежить не тільки від виробника, але і від його типу. Тестування в реальних умовах показало, що батареї добре працюють в середньому більше 20 років, а потім їх потужність зменшується на 10%. Реальні терміни різних типів батарей можуть відрізнятися:сонячна батарея

  • Монокристалічні модулі - більше 30 років;
  • Полікристалічні модулі - більше 25 років;
  • Модулі з аморфного кремнію - 7-20 років.

Кристалічні кремнієві сонячні батареї займають 90% ринку. Це найпоширеніший варіант батарей.

Всі види складових мають різну тривалість життя. Всі гарантії виробників на більш ніж 10 років, надаються з застереженням на зниження потужності до 10%. Але і це не всі інсинуації. Модулі з аморфного кремнію вже за два роки роботи втрачають від 10 до 40% від початкової потужності. Однак, більшість серйозних виробників гарантують, що термін служби сонячних батарей становить від 10 до 25 років. Гарантія 25 років – це серйозна запорука!

Що впливає на тривалість роботи сонячних панелей

Від ставлення до будь-якої техніки, залежить тривалості її роботи. Але все ж ніхто не може захистити пристрої від впливу кліматичних умов. Температурні перепади або часті перегріви зменшують термін служби батарей, які працюють від сонця.

Самі фотоелементи від цього практично не страждають, але їх захисний шар герметика може бути знищений, що призведе до поломки інших частин панелі. Це і призводить до зниження потужності самої батареї. Простіше кажучи, потужність знижується у зв'язку з тим, що трохи менше світла потрапляє на фотоелектричні елементи.

Будьте готові, що вирішивши заощадити придбанням дешевих панелей ви не заощадите, а набуваєте проблем під час експлуатації СЕС. Тепер, знаючи, що прогалини або погано спаяні елементи є гарантією недовговічності, вам краще від таких панелей відразу відмовитись. Якість панелей можна визначити навіть при зовнішньому огляді або в порівнянні, але не завжди. Насолоджуйтесь сонячним теплом, не купуючи низьку якість з проблемами, а відразу ж купуйте якість з гарантією!

Популярні: Сонячні панелі | Сонячні батареї

автор: ГЕКСАГОН-ЕНЕРГІЯ
Відгуки по статті :
средній рейтинг: 5  відгуків: 1
Написати відгук
    • 5
    • 05.04.2020
    • Гість
    Термін ефективного використання сонячних батарей