Основні функції контролеру заряду

ОБЛАДНАННЯ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ АЛЬТЕРНАТИВНИХ ДЖЕРЕЛ ЕНЕРГІЇ. ПРОДАЖ, ВСТАНОВЛЕННЯ ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ.
Основні функції контролеру заряду

 Сучасні системи в сонячній енергетиці зазвичай складаються з декількох компонентів, включаючи акумуляторні батареї, сонячні, інвертори і контролери. Кожен виконує певну функцію. Треба розуміти, яку роль відіграє контролер заряду, і які функції він може виконувати. Це допоможе розібратися в важливості цього елементу системи.

Особливості використання контролера і його основних функцій

купити контролер заряду для сонячних батарейЦе електронний пристрій, який використовується для повного контролю, а також управлінням процесів заряду, розряджання акумуляторних батарей. Через занадто глибокий заряд акумулятора або надмірний розряд можуть виникнути деякі негативні наслідки та неприємні проблеми. Наприклад, термін служби акумулятора може зменшитись у значній мірі, він здатний зламатися.

Легко зрозуміти, що контролер заряду є досить значним елементом, з яким можна тримати акумулятор в нормальному стані, захистити його від шкідливого впливу необережною експлуатацією. Наявність такого пристрою виключає занадто сильний розряд і заряд. Сучасні моделі таких пристроїв відкривають більш широкі можливості для користувачів. Завдяки їм, можливо контролювати не тільки основні процеси зарядки і розрядки акумуляторних батарей, але і зробити деякі інші корисні речі. Кількість функцій у такого приладу постійно збільшується, що дозволяє збільшувати загальний рівень якості заряду, швидкість процесу.

Можливо виділити основні функції контролеру для сонячної батареї в невеликий список:

  • У разі низького рівня заряду акумулятор буде автоматично від'єднано від навантаження.
  • Забезпечує багатоступінчастий заряд акумулятора, що підвищує ступінь ефективність.
  • Наявність спеціального захисту від аварійних робочих режимів, перевантажень та інших подібних проблем. Завдяки широкому різноманітті моделей на сучасному ринку під конкретні особливості і функції можливо вибрати оптимальний варіант.
  • Акумуляторна батарея може бути від'єднана від живлення у разі максимального рівня заряду. Це гарантує довший термін служби обладнання.

З такою значною кількістю різних функцій, краще завжди використовувати контролер заряду в системі. Він виявиться дуже корисним елементом.

Основні види контролерів

Є кілька основних різновидів таких пристроїв, які мають різні особливості та функції. Деякі можуть відключати акумулятор або підключити його при певних показах системи. Є ШІМ-контролери, які дозволяють на 100 відсотки зарядити акумулятор завдяки унікальним технологіям імпульсної модуляції. Є також моделі МРРТ, які вважаються найбільш продуктивними і досконалим варіантом. Завдяки їм відбувається трансформація напруги, струму, який утворюється в сонячних панелях до оптимальних значень. Таким чином, процес зарядки відбувається на безпечному рівні. Ефективність експлуатації сонячних батарей також збільшується приблизно на третину. Головне – купувати контролери в надійному місці.

автор: ГЕКСАГОН-ЕНЕРГІЯ
Відгуки по статті :
средній рейтинг: 5  відгуків: 2
Написати відгук
    • 5
    • 05.04.2020
    • Гість
    Все про контролер заряду
    • 5
    • 01.04.2020
    • Гость
    Познавательно о контроллере заряда, а также для чего он нужен.