Особливості сонячних електростанцій

ОБЛАДНАННЯ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ АЛЬТЕРНАТИВНИХ ДЖЕРЕЛ ЕНЕРГІЇ. ПРОДАЖ, ВСТАНОВЛЕННЯ ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ.
Особливості сонячних електростанцій

 Природні ресурси з плином часу виснажуються, тому людям необхідно знайти альтернативні джерела енергії. Сьогодні сонячні електростанції являються найчистішім та екологічно безпечним пристроєм для отримання електроенергії. За способом перетворення сонячних променів в електричний струм вони бувають різних типів. Найчастіше застосовують фотоелектричні модулі, які встановлюються на дахах будинків або в спеціально відведених місцях. Сумарна потужність перетворюючих модулів дозволяє забезпечувати електрикою не тільки окремі будинки, але і невеликі поселення, які складаються з декількох десятків будівель.

Види автономних джерел живлення

Для вироблення електроенергії найчастіше використовуються баштові системи. Тут сонячна радіація використовується для виробництва пари. Всередині цієї станції знаходиться вежа з висотою близько 20 метрів. На її вершині знаходиться бак з рідиною. Для кращого поглинання сонячного випромінення, цей резервуар, як правило, пофарбований в темний колір. Навколо башти знаходяться дзеркала, кріпляться на рухливі опори. При переміщенні сонця дзеркала обертаються за допомогою спеціальної інженерної системи. У той же час відбиті сонячні промені весь час направляються на бак з рідиною.

У сонячні дні температура в баку досягає 600 градусів. Більшість традиційних електростанцій використовують такі теплові значення. Тому в баштових установках використовуються стандартні турбіни для вироблення електроенергії. Досить часто сонячними електростанціями являються конструкції, в яких використовуються параболоциліндрічні концентратори. Робота таких установок спрямована на нагрівання рідкого теплоносія до параметрів, необхідних для запуску турбогенератора.

Така установка змонтована із декількох конструкцій з параболоциліндрічними дзеркалами. Фокус дзеркала направлений на трубку з рідким теплоносієм. Найчастіше в трубці знаходиться масло. Коли рідина проходить кілька дзеркал, то за цей час успіває розігрітись до високої температури. Далі розігріта в трубці рідина спрямовується в теплообмінник, де перетворює розташовану там воду в пароподібний стан. Після цього пара потрапляє на турбогенератор. Завдяки високій чутливості фотоелементів батареї виробляють електричний струм навіть у ті дні, коли небесна поверхня повністю затягнута хмарами.

Вартість сонячної електричної установки

Для використання електричного струму в нічний час автономні джерела живлення комплектуються накопичувальними акумуляторами. В них електроенергія зберігається без ніяких втрат. Якщо в вашому будинку максимальна потужність споживання електроенергії становить 6 кВт, то купити сонячну електростанцію можливо за 15 тис. доларів. Продаж здійснюються і в спеціалізованих магазинах, а також в Інтернеті. Середня тривалість роботи такої установки становить 50 років.

Багато власників фермерських угідь намагаються купити сонячні електростанції за їх надійність та екологічну безпеку. Крім того для роботи установок не потрібне дороге паливо. Обслуговування зводиться до періодичного очищення фотоелементів від пилу. Якщо якийсь один модуль вийшов з ладу, його досить легко замінити.

Популярні: Сонячні батареї

автор: ГЕКСАГОН-ЕНЕРГІЯ
Відгуки по статті :
средній рейтинг: 5  відгуків: 1
Написати відгук
    • 5
    • 05.04.2020
    • Гість
    Історичні дані про вартість сонячної електростанції