Як вигідніше купити сонячні батареї?

ОБЛАДНАННЯ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ АЛЬТЕРНАТИВНИХ ДЖЕРЕЛ ЕНЕРГІЇ. ПРОДАЖ, ВСТАНОВЛЕННЯ ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ.
Як вигідніше купити сонячні батареї?

 Сьогоднішня реальність диктує високі ціни на сонячні батареї. Це пояснюється тим, що більшість поставок обладнання в Україну здійснюється з інших країн, а це означає, що вартість часто прив'язана до іноземної валюти. І це, не кажучи про те, що ціни на такі пристрої досить високі самі по собі. Загалом, ми подумали і вирішили запропонувати вам кілька дієвих способів зекономити.

5 реальних способів скоротити витрати на батареї

1. Батареї китайського виробництва.

Звичайно, в Піднебесній достатня кількість компаній, чия діяльність полягає в збірці вже готових фотоелементів - селлів. Власне виробництво у них зводиться до створення алюмінієвої рами, і та далека від ідеалу.

Поряд з цим, є кілька китайських виробників, здатних зробити дійсно високоякісні сонячні батареї з нуля за розумною ціною. Вони є всесвітньо відомими виробниками, які дорожать своєю репутацією (Trina Solar, LONGI Solar, JA SolarLuxen Solar та інші). Вони контролюють кожен етап виробництва: від вирощування кремнію до якісного ламінування і монтажу в хорошу раму. В результаті якість монтажу фотоелектричних продуктів на таких заводах не поступається аналогам з Європи, власне як і характеристики. Є навіть великі китайські заводи, панелі яких рекомендує до використання незалежне каліфорнійське агентство.

Компанії-гіганти навіть можуть дозволити собі постачати на ринки сонячні панелі майже за собівартістю, з тим щоб створювати високий попит безпосередньо на їх продукцію. Держава підтримує їх у цьому, шляхом виділення величезних субсидій.

Якщо ви сумніваєтеся в тому, чи можливо довіряти компанії, чиї сонячні батареї вам пригледілись, подивіться в інтернет. Вбийте в пошук моделі обраних брендів і неквапливо ознайомтеся з відгуками. Чим їх буде більше, тим краще, навіть якщо не всі з них будуть позитивними. Повинно насторожити невелика кількість згадувань, навіть винятково хвалебних - це можуть бути відгуки, куплені за гроші, для просування товару.

2. Використання батарей, які були у вжитку.

Всім відомі різні українські дошки безкоштовних об’яв. Все частіше, там можна побачити оголошення для продажу раніше використовуваних сонячних модулів на 25-30% дешевше в порівнянні з новими. Причини виставлення на продаж різні: від банального переїзду в інше місце проживання до продажу вкрадених батарей (але про останнє продавці, звичайно, мовчать).

Можливо, у вас це викликало посмішку, що ми так прямо говоримо про вкрадені пристрої, як це, але це дійсно стає проблемою в деяких країнах. Візьмемо Німеччину, наприклад. У містах, що знаходяться на кордоні з Польщею, працюють цілі групи людей. У нічний час, коли немає господарів, злочинні групи знімають з будинків сонячні панелі, а потім займаються їх перепродажем на території Польщі. А у покупців в такій ситуації можуть виникнути логічні сумніви: який вік сонячної батареї? Адже всі знають про те, що деякі батареї на європейських будинках вже відзначали не один ювілей.

Для оцінки поточного стану пристрою, найкраще буде керуватися гарантією ККД від виробника. Як правило дається до 20 років гарантії на 80-85% потужності.

3. Самостійне створення батареї.

Все більше людей намагаються зібрати фотоелектричні модулі своїми руками. Достатньо послатися на статистику запитів у пошукових системах. В Україні запити, пов'язані з купівлею сонячних батарей, вводять приблизно 9000 разів на місяць. На цих 9000 припадає близько 3000 запитів, як самостійно зробити сонячну батарею. Це близько третини людей в Україні, яка хотіла б мати сонячну панель у своєму будинку, намагаючись зробити її своїми руками, перш ніж купити.

При всій повазі в прагненні людей до імпровізації, ми не рекомендуємо займатися створенням сонячних батарей в домашніх умовах без спеціального обладнання. Може, на виході і буде щось, що буде працювати в суху погоду, але, швидше за все, в результаті перегорить в перший дощ або сніг.

4. Купівля "не в сезон".

Постарайтеся планувати покупку сонячних батарей на осінь або зиму - в цей час ціни знижені до мінімуму. Крім того, безпосередньо взимку, коли низькі температури і висока світловідбиваюча здатність снігової покрівлі, стає максимальним ККД батареї.

5. Дрібний опт.

Ми вже вирішили, що краще купувати пристрої замість того, щоб робити їх самостійно. При виборі слід шукати розумний баланс між такими параметрами, як надійність постачальника, ефективність роботи сонячної батареї та ціни.

З точки зору ціни, працює той же лайфхак, як і завжди. При покупці не однієї батареї, а кількох, ціна на кожен модуль буде приємно знижена. Таким чином, ви можете купити батареї в нашому інтернет-магазині «HEXAGON-ENERGY».

Популярне: Сонячні панелі | Сонячні батареї

автор: ГЕКСАГОН-ЕНЕРГІЯ
Відгуки по статті :
средній рейтинг: 5  відгуків: 3
Написати відгук
    • 5
    • 22.04.2021
    • Гість
    Достойный ответ, очень откровенно. Но не понимаю почему? Очень порядочно ответвечают, но не пойму почему. Не встречал нигде таких, это навергое нужно быть гуру и выйти на какойто неизвестгый обывателям уровень.
    • 5
    • 02.07.2020
    • Klient345873@gmail.com
    Согласен. Что экономнее как потребителю, собрать станцию или купить готовый комплект?
    • 5
    • 05.04.2020
    • Гість
    Хитрощі при купівлі сонячних батарей