Як підключити сонячні батареї

ОБЛАДНАННЯ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ АЛЬТЕРНАТИВНИХ ДЖЕРЕЛ ЕНЕРГІЇ. ПРОДАЖ, ВСТАНОВЛЕННЯ ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ.
Як підключити сонячні батареї

 Батареї, що працюють від сонця і необхідні для отримання електроенергії, набули дуже широкої популярності та попиту. Це відмінний варіант для максимального використання енергії сонця, для отримання вигод та продуктивності.

Існує широкий різновид сонячних батарей, які відрізняються один від одного за розмірами, потужністю, функціональністю та дизайном. Але принцип і властивості вони мають однакові.

За останнє десятиліття, сонячні батареї перестали дивувати, і стали нормою і найбільш поширеним і непримітним явищем. Це екологічно дружній варіант генерації енергії, що приваблює багатьох споживачів. Цей варіант використання сонячної енергії є дуже корисним, надійним, перспективним і, найголовніше - безпечним.

Як підключити сонячні батареї

Принцип підключення сонячної батареї залежить від багатьох нюансів. І перш за все, яке повинно бути навантаження, контролюючий пристрій заряду, а також допоміжні джерела струму.

Якщо ви вирішили використовувати сонячні батареї, як їх з'єднати, є головне питання. Найкращий варіант, який майже досконалим у всіх випадках, є розміщення декількох батарей в одній площині. У цьому випадку проблеми з підключенням практично усунені, і дорівнюють нулю. В іншому випадку, коли батареї поміщаються в різні площини, їхня робота різна. Деякі з них будуть висвітлюватися більше і інших менше. Це впливає на їх потужність і генерацію енергії. Для того, щоб мінімізувати будь-які втрати, потрібно поставити контролер на кожну батарею. Він і буде відповідати за коригування.

  • Крім того, відмінним варіантом буде використовування відсікаючих діодів. З їх допомогою, ви отримаєте результат найвищого показника потужності. Крім того, пластини не будуть грітися.
  • Не забудьте пригадати контролер заряду. Це спеціальний пристрій, застосовують в гібридних або автономних системах, що відповідають за рівномірний розподіл електричної енергії. Важливо переконатися, що цей елемент завжди справний.
  • Контролери бувають декількох видів. Але, незалежно від того, якому ви віддасте перевагу, він буде гарантувати якісний і зручний режим роботи, який здійснює сонячна батарея.
  • Варто відзначити, якщо до схеми підключені інші джерела електричної енергії, ви отримаєте набагато більше надійності електрозабезпечення. Тоді схема електромонтажу буде складніше, ніж в попередній версії.
  • Завжди звертайте особливу увагу на те, щоб різні джерела енергії мали однакову напругу. Тоді ви зможете уникнути всякого роду проблем, які можуть виникнути.

Є так багато способів, як підключити сонячні батареї. Але найголовніше тут визначити точне обчислення навантаження, конфігурацію контролеру заряду, а також сам інвертор – цей пристрій забирає енергію з джерел, яка далі обробляється.

Пам'ятайте, якщо ви підключите велику кількості джерел, схема електромонтажу буде складніше і складніше. Тоді, слід звернути увагу на надійність системи (якщо вам здається, не вистачить, то, звичайно, зміцнити її), всі характеристики джерел, які використовуються для генерації енергії.

Популярні: Сонячні батареї

 

автор: ГЕКСАГОН-ЕНЕРГІЯ
Відгуки по статті :
средній рейтинг: 4  відгуків: 1
Написати відгук
    • 4
    • 05.04.2020
    • Гість
    Основне при підключенні сонячних батарей