Сонячні панелі (батареї) - джерело електроенергії майбутнього

ОБЛАДНАННЯ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ АЛЬТЕРНАТИВНИХ ДЖЕРЕЛ ЕНЕРГІЇ. ПРОДАЖ, ВСТАНОВЛЕННЯ ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ.
Сонячні панелі (батареї) - джерело електроенергії майбутнього

Сонячні панелі (батареї) є основним джерелом електроенергії на майбутнє. Вони не завдають шкоди навколишньому середовищу, здатні генерувати електроенергію з відновлюваного ресурсу-сонця, а також повністю себе виправдають в короткі терміни.

Уявіть собі таку ситуацію: ви вирішили побудувати свій власний замок на скелястому березі або будинок на лісовій галявині, подалі від міської рутини. Не погане перетворення мрій дитини в реальність, чи не так? Але, разом з віддаленістю від звичного життя, ми відразу ж дистанціювалися і від усіх благ, дарованих нам сучасною цивілізацією. Людина більше не бачить свого життя без сучасної побутової техніки, працюючих на електриці. І ось настає момент, коли рай перетворюється в кошмар.
На жаль, це може статися не тільки в мріях, але і в реальності. Як часто люди стикаються з такою проблемою, як відсутність електрики, скажімо, на дачі? Адже підведення електропостачання в цей район дуже стомлююче заняття, а іноді проблематичне, через брак стовпів електромережі в місці розташування земельної ділянки. Крім того, часта проблема нестачі електроенергії в результаті обриву дроту виникає в районах з підвищеним ризиком виникнення стихійних природних явищ.

Але розвиток не стоїть на місці, і ми навчилися формувати екологічно чисту електроенергію з постійно-відновлюваного ресурсу - сонячного світла. В останні десятиліття, сонячна енергія набирає обертів на енергетичній арені. Спеціальні сонячні панелі здатні виробляти з сонячних променів електроенергію, чисту енергією сонця. При цьому відсутня необхідність в прямих сонячних променях, вони можуть генерувати електроенергію і  в похмурий день. Загальна кількість електроенергії, що генерується, достатня для експлуатації побутової техніки і освітлення житлових приміщень.

Як сонячні панелі працюють? Принципи роботи фотоелементів в сонячних панелях (батареях)

Фотоелементи представляють собою кілька шарів напівпровідникового матеріалу, як правило, кремнію. Сонячне світло, потрапляючи на камеру, створює електричне поле через шари. Виробництво електроенергії повністю залежить від кількості отриманого сонячного світла. Групи таких камер фіксуються разом у модулях, які можна встановити на даху або на землі.

Переваги сонячної електроенергії.

  • Сонячна панель (батарея) допоможе скоротити платежі за електроенергію. Врешті-решт, сонячне світло є безкоштовним природним ресурсом, тому після купівлі та встановленняви суттєво заощадите на оплаті комунальних послуг.
  • Сонячні панелі (батареї) не виробляють шкідливі речовини, які сприяють забрудненню навколишнього середовища, в той час як спалювання викопного палива виробляє велику кількість токсичних газів, які потрапляють в атмосферу.
  • Викопні види палива є обмеженим ресурсом, і незважаючи на те, що за попередньою оцінкою використання такої сировини вистачить на найближче сторіччя, ми серйозно замислюємо про майбутнє. Сонячна енергія залишиться поновлюваним ресурсом і зможе задовольнити всі енергетичні потреби Землі на мільярди років вперед.

Сонячні панелі вже зайняли активну позицію в Європі, погодні умови в Україні сприяють ефективно застосувати як монокристалічні так і полікристалічних сонячні панелі (батареї). Крім того, ціни на сонячні панелі (батареї) повністю себе виправдають за відносно короткий період часу. Тому так важливо зробити вибір вже сьогодні: купити сонячну батарею  та виграти від цього в найближчому майбутньому, або залишатися залежним від сьогоднішньої енергосистеми. Вибір за Вами.

автор: ГЕКСАГОН-ЕНЕРГІЯ
Відгуки по статті :
средній рейтинг: 4  відгуків: 1
Написати відгук
    • 4
    • 21.04.2021
    • Гость
    Преимущества солнечных батарей и принцип их работы.