Який об’єм тепла може виробити сонячна батарея?

ОБЛАДНАННЯ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ АЛЬТЕРНАТИВНИХ ДЖЕРЕЛ ЕНЕРГІЇ. ПРОДАЖ, ВСТАНОВЛЕННЯ ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ.
Який об’єм тепла може виробити сонячна батарея?

 В даний час багато людей цікавляться, скільки може виробити сонячна установка. Кількість енергії є надзвичайно важливим параметром. Він необхідний, якщо планується використовувати батареї на конкретному об'єкті. Кількість тепла, яку можна отримати з такою установкою в ясний день, залежить від двох основних чинників. До них можна віднести інсоляцію, яка в наявності і на яку безпосередньо впливає довгота і широта конкретного об'єкта. Впливає на цей індикатор також установка колектора, сезон. Ще один фактор, від якого залежить об’єм енергії, є ККД колекору. Для похилих поверхонь використовуються спеціальні розрахунки за показниками інсоляції.

Особливості оптичних і теплових втрат при функціонуванні сонячних колекторів

Щоб зрозуміти, наскільки продуктивною в експлуатації може стати сонячна система, необхідно розрахувати оптичні, а також теплові втрати. Оптичні зазвичай становлять 14-21 відсотка. На показник термічних може безпосередньо впливати температура. Оптичні здатні в значній міри перевищувати теплові.

Оптичні втрати

Сонячний колектор зобов'язаний абсорбувати в ідеальному становищі всю кількість тепла, яке буде випромінюватись. Після цього він переноситься на рідину, що протікає через колектор. Але не вдасться уникнути теплових втрат з деяких причин. Серед них можна відзначити необхідність застосування скляних елементів, а також високі температурні параметри самого колектора, якщо проводити паралелі з навколишнім середовищем.

Існує кілька основних різновидів втрат. Наприклад, від скляного покриття можуть відбиватися деякі сонячні промені. Як правило, відсоток втрат становить приблизно 2-4. Скляне покриття здатне поглинати близько одного відсотка енергії, що також відноситься до розряду втрат. Випромінювання сонця відбивається нижньою частиною покриття, виконаного із скла. Втрати тут аналогічні першому показнику. Абсорбер також відображає близько п'яти відсотків.

Із абсорбера відбувається емісія випромінення. Такі втрати можуть знаходитись в межах від п'яти до дванадцяти відсотків. Можна віднести такі втрати в якості оптичних. Вони будуть залежати від того, під яким кутом падають сонячні промені. Такі проценти було отримано, при врахуванні вертикального розміщення колектора. Якщо нахил буде знаходитися під певним кутом, то показники втрат зростуть в значній мірі. Оптичні втрати можуть змінюватися в різних межах при урахуванні типу колектора який використовується. Втрати складають від 14 до 21 відсотка.

Теплові втрати

Необхідно в обов’язковому порядку також враховувати і потенційні теплові втрати. До них включають конвекцію, коли відбувається даремне нагрівання зовнішніх повітряних мас. Якщо температура колектора піднімається вище температури навколишнього середовища, починає формуватися конденсат. При використанні колектора, його температура часто вище, ніж у навколишнього середовища, що призводить до втрат на постійній основі. Вони також з'являються у зв'язку з дифузним випромінюванням.

При необхідності, теплові втрати можуть бути розраховані без особливих труднощів. Для цих цілей зазвичай використовується коефіцієнт тепловтрат. Для цього необхідно знати різницю між навколишнім середовищем і обладнанням. Тут також використовується площа батарей. Доцільно використати підтримку професіоналів для виконання точного розрахунку цих показників. Розрахунок необхідної кількості тепла здійснюється за допомогою потужності сонячного випромінення, а також оптичного ККД. З отриманого числа віднімаються теплові втрати. Для розрахунку точних показників основних втрат у сонячний день необхідно точно знати температурні параметри основних елементів. Також необхідно враховувати і силу випромінення, яку спостерігають на протязі дня. Такі розрахунки допоможуть потенційно оцінити можливі втрати.

Популярне: Сонячні батареї 

автор: ГЕКСАГОН-ЕНЕРГІЯ
Відгуки по статті :
средній рейтинг: 4  відгуків: 1
Написати відгук
    • 4
    • 05.04.2020
    • Гість
    Втрати при роботі сонячних установок