Принцип роботи накопичувальних і розширювальних баків

ОБЛАДНАННЯ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ АЛЬТЕРНАТИВНИХ ДЖЕРЕЛ ЕНЕРГІЇ. ПРОДАЖ, ВСТАНОВЛЕННЯ ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ.
Принцип роботи накопичувальних і розширювальних баків

Для того, щоб система водопостачання працювала належним чином і справлятися з її функціями на 100 відсотка, необхідно використовувати виключно високоякісне обладнання. Накопичувальні і розширювальні баки рахуються основною частиною такого обладнання. Кожна з моделей має своє призначення і працює за певним принципом.

Як працює накопичувальний бак?

Основа роботи накопичувального пристрою є непряме нагрівання води з водопроводу, який наповнює бак. Відомо, що внутрішній об'єм водонагрівача постійно містить воду і знаходиться під сильним тиском. Коли включається джерело тепла, теплообмінник наповнюється гарячим теплоносієм, який охолоджується, а потім нагріває рідину.

Нагрівання здійснюється в нижній частині баку, тому найлегша вода піднімається вгору, що створює циркулюючий ефект в водонагрівачі. За рахунок циркулюючого ефекту гарантується оптимальне нагрівання всієї води, але конкретних градусів за Цельсієм вода може досягати тільки після певного періоду (після повного нагрівання).

Водонагрівач не здатний спорожніти, коли здійснюється водозабір. Справа в тому, що холодна вода з водопроводу продовжує надходити в нижню частину бака і поступово витісняє гарячу рідину, яка виходить за допомогою сопла. Різниця порожнин не дозволяє змішувати накопичену гарячу і вхідну холодну воду. Регулятор електронного типу слідкує за нагрівом. На сигнал температурного датчика (вбудований в бак) він вимикає джерело тепла і спеціальний насос.

Принцип роботи розширювального баку

Що стосується принципу роботи розширювальної моделі, то це трохи складніше. Відомо, що тиск в холодній системі опалення дорівнює тиску в розширювальному пристрої. На цей момент практично весь об'єм баку заповнений газом.

При відбувається нагрівання в замкнутому контурі, вода починає розширюватися, а тиск у відповідній системі збільшується. У той же час мембрана розтягується і в результаті зменшує частку повітряного простору (повітря поступово стискається). Тиск в розширювальному водонагрівачу, у свою чергу, як і в системі опалення, продовжує збільшуватися.

Коли температура в системі опалення почне знижуватись, а тиск зменшується, воду виштовхує з баку стиснене повітря. Якщо відбуваються незначні протікання води, то системний тиск (як і в самому розширювальному баку) починає зменшуватися і стиснене повітря штовхає резервний обсяг води, завдяки чому здійснюється підпитка опалювальної системи. Слід розуміти, що для забезпечення ефективної роботи вищезазначеного пристрою можна тільки в тому випадку, якщо все правильно розрахувати і правильно відрегулювати пристрій.

Купити накопичувальні та розширювальні баки можете легко в будь-якому інтернет-магазині. Майже завжди вони продаються за демократичними цінами, так що кожен може дозволити їх собі купити. 

автор: ГЕКСАГОН-ЕНЕРГІЯ
Відгуки по статті :
средній рейтинг: 5  відгуків: 1
Написати відгук
    • 5
    • 05.04.2020
    • Гість
    Відмінності накопичувальних та розширювальних баків