Сонячні панелі: як розрахувати їх за всіма правилами?

ОБЛАДНАННЯ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ АЛЬТЕРНАТИВНИХ ДЖЕРЕЛ ЕНЕРГІЇ. ПРОДАЖ, ВСТАНОВЛЕННЯ ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ.
Сонячні панелі: як розрахувати їх за всіма правилами?

За допомогою правильного розрахунку сонячних батарей можливо досягти бажаного результату. Тоді система принесе реальні вигоди, забезпечуючи конкретний об'єкт у правильному обсязі. Слід розуміти всі основні особливості для точного розрахунку. Необхідно придбати сонячні панелі, а також додаткові пристрої. Вони включають в себе контролер заряду, акумулятор, інвертор.

Сонячні панелі: як розрахувати їх за всіма правилами?

Першим параметром на який варто звернути увагу - це потужність сонячних батарей. Для розрахунку цього показника необхідно зрозуміти, скільки енергії буде споживатися на конкретному об'єкті. Можна оцінити приблизні параметри за допомогою лічильника електричної енергії. Необхідно ретельно підібрати панелі, щоб під час їх експлуатації не було ніякого дефіциту у виробній енергії.

Батареї виробляють енергію в денний період часу. З цієї причини та потужність, що прописана в технічній документації, не буде вироблятися за будь-яких умов. ЇЇ легко отримати, тільки за оптимальних умов. Вони включають в себе чисте небо та інші чинники. Якщо сонячні промені будуть падати на батарею під косим кутом, потужність сильно знижується. Коли погода похмура, потужність також зменшується дуже істотно. Зазвичай це приблизно раз в 15 менше, ніж при оптимальних умовах. Кілька разів потужність падає і при хмарах.

Щоб зрозуміти, як розрахувати сонячні панелі під конкретні параметри, краще взяти за основу робочий час. Це дозволить вам отримати відносно точні дані в розрахунках. Більшість енергії виробляється вдень. Наприклад, якщо загальна потужність панелей складає 1000 Вт, то в сонячний день близько семи годин буде згенеровано 7 кВт*год електроенергії. Вранці і ввечері буде вироблятися ще 3 кВт. Краще взяти невелику прогалину для похмурих днів. Слід враховувати, скільки пристроїв буде використовуватись на об'єкті. Можуть бути втрати і в акумуляторах, які не потрібно забувати. Вони трапляються іноді і в інверторах. Все це необхідно враховувати.

Основний принцип розрахунку сонячної панелі допоміжних елементів

Багато що залежить від особливостей акумулятора. Необхідно постійно зберігати в акумуляторах певний резерв енергії. Це залежить від ємності акумуляторної батареї. Ви не можете розрядити її на 100 відсотків. Це негативно вплине на її працездатність. Важливим моментом є ефективність роботи акумулятора. Ця цифра залежить від розряду і заряду. Необхідно враховувати потенційні втрати на момент розрахунку. Вони можуть виникати через акумулятор і інвертор. Середні загальні втрати становлять близько 40 відсотків. З цієї причини ємність батарей повинна бути збільшена приблизно на 40 відсотків. Для компенсування втрат рекомендовано для того ж процентного розміру збільшити кількість акумуляторних батарей.

Для точного розрахунку показників необхідно відштовхуватись від семи робочих годин на день на максимальній показниках. Потім розраховується споживання електроенергії на добу. Потім отримані дані діляться на сім. Це дає потужність масиву батарей. Додаються 40 відсотків втрат і в результаті виходить необхідний обсяг.

Популярні: Сонячні панелі | Сонячні батареї 

 

автор: ГЕКСАГОН-ЕНЕРГІЯ
Відгуки по статті :
средній рейтинг: 4  відгуків: 1
Написати відгук
    • 4
    • 05.04.2020
    • Гість
    Розрахунок потужності сонячних панелів при проектуванні сонячної станції