Як правильно піклуватися за сонячними батареями?

ОБЛАДНАННЯ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ АЛЬТЕРНАТИВНИХ ДЖЕРЕЛ ЕНЕРГІЇ. ПРОДАЖ, ВСТАНОВЛЕННЯ ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ.
Як правильно піклуватися за сонячними батареями?

 Сонячні батареї – це джерела отримання електроенергії. Вони мають багато плюсів, дуже прості і зручні в експлуатації. Але думка, що про фотоелементи можливо забути відразу після встановлення хибна. Для того, щоб продовжити час роботи сонячних панелей і отримати максимальну вигоду від їх використання, важливо належним чином про них піклуватись. При дотриманні простих правил ви можете значно збільшити термін служби ваших панелей, а також отримати максимальну кількість електроенергії. Це означає, що сонячні батареї окупляться досить швидко.

Важливо періодично відслідковувати зміни, тоді ви зможете вчасно виправити їх і продовжити термін служби панелей.

Ретельно стежить за наступними елементами сонячних батарей:

  1. Кріплення. Перевіряйте, щоб кріплення були в наявності, не послаблювались та не впливала корозія. Це може механічно завдати шкоди сонячним панелям або навіть призвести до їх падіння.
  2. Інвертори. Це один з найважливіших складових сонячної системи. Безпосередньо вони перетворюють постійний струм, який виробляється фотоелементами, в змінний, який можливо використовувати для електромережі. Звичайно, інвертори які поставляють з сонячними панелями адаптовані для роботи на відкритому повітрі. На їх можуть впливати коливання температур, атмосферних опадів та інші погодні явища. Однак, важливо слідкувати за їх станом, перевіряти і чистити фільтри. Це допоможе уникнути перегріву і поломки інвертора.
  3. Фотоелектричні модулі. Простежити роботу модулів необхідно ще на етапі монтажу. Якщо навіть один з них несправний, це вплине на роботу всієї системи і значно знизить її продуктивність.
  4. Замикання на землю. Перевіряйте міцність контактів, якість заземлення і наявність ізоляції. Всі ці компоненти важливі для стабільної роботи сонячних панелей. У випадку, якщо замикання на землю проведено не вірно, це може спричинити застій системи, деградацію продуктивності або навіть пошкодження панелей.
  5. Електроізоляційні трубки. У електроізоляційних трубках знаходяться дроти системи. Якщо трубки пошкоджені, дроти стають вразливі і можуть бути пошкоджені механічно. Ремонт в даному випадку буде досить витратним і проблемним.
  6. Планування ландшафту. Для того, щоб батарея працювала стабільно і на повну потужність, важливо уникати затінення, усувати ерозію, а також підтримувати доступ до ключових елементів системи. Обрізайте дерева і чагарники, гілки яких можуть кинути тінь на батареї. Але краще всього встановлювати панелі там, де дерева зовсім відсутні.
  7. Чистота. Мабуть, самий банальний, але важливий момент у обслуговуванні сонячних панелей. Обов’язково підтримуйте чистоту фотоелементів. Забруднені фотоелементи приймають менше сонячного світла і відповідно виробляють менше електроенергії. До забруднень відносять: пил, бруд, пташиний послід, гілки, сліди від опадів. Для очищення необхідно регулярно мити і вбирати сміття з панелей. Проводити таку чистку необхідно принаймні кілька разів на рік. Але іноді це потрібно робити частіше. Важливо звертати увагу на навколишнє середовище та її умови. Не варто використовувати механічні пристрої для чищення. Сніг можливо вбрати шваброю з гумовим прошарком. А пил і легкі забруднення можуть бути вилучені потоком води з шлангу.

Як бачите, обслуговування сонячних батарей зводиться тільки до періодичного моніторингу стану панелей та інших частин системи. Це не вимагає особливих знань і навичок. Навіть неспеціаліст може легко дотримуватись цих вимог. Ймовірність поломки сонячних батарей мінімальна. Викликати поломку може або неправильний початковий монтаж, або серйозні погодні катаклізми. Ось чому сонячні батареї зарекомендували себе як надійний і дуже зручний спосіб отримання електроенергії.

Популярне: Сонячні панелі | Сонячні батареї 

автор: ГЕКСАГОН-ЕНЕРГІЯ
Відгуки по статті :
средній рейтинг: 5  відгуків: 1
Написати відгук
    • 5
    • 05.04.2020
    • Гість
    Обслуговування сонячних батарей