Спеціальний пристрій моніторингу мікроінверторів та його особливості

ОБЛАДНАННЯ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ АЛЬТЕРНАТИВНИХ ДЖЕРЕЛ ЕНЕРГІЇ. ПРОДАЖ, ВСТАНОВЛЕННЯ ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ.
Спеціальний пристрій моніторингу мікроінверторів та його особливості

 Завдяки використанню якісних мікроінверторів суттєво підвищується ефективність роботи сонячних систем. Як правило вона збільшується приблизно на третину. Це досить хороший показник, який може призвести до серйозного приросту фінансів. Пристрій монітрингу мікроінверторів це додаткове обладнання для таких систем, які можуть ефективно спостерігати за роботою і контролювати її з відповідним рівнем ефективності.

Головні особливості мікроінверторів

Щоб зрозуміти, як працює пристрій для моніторингу, бажано дізнатися всі основні переваги, особливості інверторів цього типу. Завдяки їм електричний струм постійного типу перетворюється в змінний. Він виробляється за допомогою сонячної панелі, після чого здійснюється процес перетворення. Електроенергія після виконання конверсійних робіт надходить безпосередньо в електромережу. Завдяки інвертору система може функціонувати в автономному режимі через акумулятор або фотоелектричну панель.

До основних переваг використання можливо віднести підвищення ступеня продуктивності в плані генерації електроенергії. Система також стає більш надійнішою, тому що відбувається децентралізація джерела генерації енергії. Мікроінвертори мають приблизно той же експлуатаційний період, як і фотоелектричні панелі. Сучасний пристрій моніторингу мікроінверторів  дозволяє працювати ще більш продуктивно, без проблем переходити в автономний режим функціонування. Система може в гнучкий спосіб збільшувати свою потужність, через добавлення сонячних панелей з інверторами. Вони також характеризуються простотою монтажу і експлуатації, що важливо.

Мікроінвертори підключаються до одного модуля. Їх ключовою відмінністю від звичайного устаткування цього типу полягає в тому, що вони продовжують давати потужність, навіть у випадку поломки одного з модулів. Мінімізація втрат при затіненні, наявністю різного бруду, снігу на поверхні модулів. Вдається підвищити також генерацію енергії системою для збільшення доходу для власників.

Ключові нюанси моніторингу

Сонячна система на мікроінверторах може бути оснащена спеціальним блоком моніторингу, який дозволяє слідкувати за станом функціонування, контролювати його. Спеціальний пристрій монітоингу мікроінверторів працює за відносно простою схемою. Керувати системою можна через глобальну мережу практично звідусіль. Головне, щоб було підключення до Інтернету та деяке обладнання.

Сучасні пристрої цього типу відрізняються ясним і досить простим інтерфейсом. Комунікаційні методи можуть бути різними, як дротовими так і бездротовими. За допомогою розробленого програмного забезпечення вдається контролювати функціональність і працездатність системи. Можливо відстежувати роботу всієї системи або її окремих компонентів. Паралельно здійснюється облік електричної енергії, яка була вироблена.

Зараз мікроінвертори активно розвиваються, удосконалюються. Тому пристрої для їх моніторингу також стають все більш функціональними, що відкриває нові можливості для експлуатації сонячних систем.

Популярні: Сонячні панелі

автор: ГЕКСАГОН-ЕНЕРГІЯ
Відгуки по статті :
средній рейтинг: 4  відгуків: 1
Написати відгук
    • 4
    • 05.04.2020
    • Гість
    Робота та особливості моніторингу мікроінверторів