Правильний вибір теплоізольованого трубопровода

ОБЛАДНАННЯ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ АЛЬТЕРНАТИВНИХ ДЖЕРЕЛ ЕНЕРГІЇ. ПРОДАЖ, ВСТАНОВЛЕННЯ ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ.
Правильний вибір теплоізольованого трубопровода

 При проектуванні системи водопостачання та обігріву будинку, його будівництві або ремонту має велике значення підбір труб, тому що від їх параметрів і якості виготовлення, в кінцевому рахунку, залежать експлуатаційні характеристики, надійність і довговічність системи. Одним з найбільш перспективних напрямків у створенні сучасних гідросистем є використання теплоізольованих труб, які можуть захистити вміст від зовнішніх впливів. Правильний вибір матеріалів для теплоізольованого трубопровода - досить складне завдання, особливо при відсутності досвіду роботи з ними. Сподіваємось, що зробити вибір допоможе наша стаття.

Устрій та матеріали

Перш за все, слід розуміти загальний устрій теплоізольованих труб. Зазвичай вони складаються з трьох шарів різної структури і призначення:

 

  • оболонка - зовнішній захисний шар особливо довговічний і стійкий до агресивних середовищ матеріал;
  • ізоляційний шар - утеплювач, цілісний або композитний, що забезпечує максимальну температурну стабільність;
  • гідропроводи - розташовані всередині ізоляційного шару канали, по яким рухається рідина, їх число, як правило, від одного до чотирьох.

 

Основною ознакою класифікації теплоізольованих трубопроводів є матеріало виготовлення внутрішніх труб і ізоляційного шару.

Внутрішні труби бувають:

 

  • металеві
  • пластикові
  • металопластикові.

 

Пластик і металопластик краще не використовувати для систем опалення і гарячого водопостачання через обмежений діапазон їх експлуатаційних температур і значного температурного розширення, здатного навіть зламати з'єднання труб. Металеві моделі підходять практично для будь-якої мети, але вартість буде дорожча.

Для теплоізоляції внутрішніх труб можна використовувати:

 

  • базальтові;
  • скловолокно;
  • пінополістирольні речовини.

 

Пінополістирольні матеріали використовуються в рази частіше завдяки високому ККД і відносно низькій вартості. Вони, у свою чергу, діляться на:

 

  • пінополіуретанові – відрізняються екологічністю, гіпоалергенними властивостями, стійкість до вологи і температури;
  • композитні поліетиленові - мають ще більш передові експлуатаційні характеристики, крім того, поєднують гнучкість і найвищу міцність, але набагато дорожче пінополіуретану.

 

Особливості монтажу

Вибрати і купити теплоізольований трубопровід – це лише перший крок до компетентної реалізації гідро системи. Важливо правильно встановити і з'єднати його елементи.

Теплоізоляційні властивості допомагають виконувати монтаж трубопроводу без проведення значних земляних робіт. Ізоляційний шар захистить воду від замерзання, а деякі моделі навіть мають нагрівальний електрокабель. Укласти трубопровід бажано в спеціальних коробках або на піщану подушку, це допоможе захистити верхні шари від деформацій і пошкоджень.
Підключення ізольованих труб до звичайних здійснюється за допомогою спеціального адаптера.

Теплоізольований трубопровід - це сучасний, ефективний компонент, який полегшує найбільш раціональну і якісну організацію обігріву та водопостачання. Простота в експлуатації та технічному обслуговуванні, доступність компонентів і незаперечні переваги в порівнянні зі звичайними трубами роблять його придбання ідеальним рішенням.

 

автор: ГЕКСАГОН-ЕНЕРГІЯ
Відгуки по статті :
средній рейтинг: 5  відгуків: 1
Написати відгук
    • 5
    • 05.04.2020
    • Гість
    Застосування теплоізольованого трубопроводу економить витрати при будівництві